Hold på varmen

Har du svært ved at holde varmen? Måske fordi du bor i et gammelt hus, hvor det trækker ind fra alle sprækker. Gamle huse er slet ikke isolerede efter nutidens standarder, så selv om man synes, man har gjort meget for at vedligeholde sit hus af ældre dato, så kræver det en særlig indsats, hvis du vil kunne holde varmen uden altid at skulle finde de store striksweatere frem og de uldne sokker.

I et ældre hus er der typisk tale om efterisolering.

Få isoleret dit hus

Ved at få en fagmand til at gennemgå dit hus, får du professionel rådgivning til, hvordan du skal gribe processen an, se inspiration her https://boligmesteren.dk/. For det er en større proces, særligt hvis du ikke selv har forstand på det. Derfor er det givet godt ud at få hjælp til at få undersøgt, hvor der skal sættes ind. Begynder man selv, uden at have forstand på det, ender det nemt med, at regningen bliver endnu større, fordi de fejl, man måske kommer til at lave, skal udbedres efterfølgende.

Ud over at isoleringen hjælper på temperaturen, så hjælper den også på indeklimaet, da den holder din bolig tør og sund, dvs. uden fugt, skimmelsvamp, osv.

Isoleringstyper

Når det kommer til isolering er der flere forskellige måder at gøre det på. Og det handler både om at holde kulden ude og varmen inde, men faktisk også nogle gange om at holde varmen ude. Både vægge, gulv og lofter kan isoleres. Isoleringstype vælges ud fra placering, behov og pengepung.

Der findes mange firmaer inden for isolering og mange af dem har selv udviklet deres isoleringsprodukter. I sådanne tilfælde kaldes isoleringsprodukterne typisk det samme som firmaet. Produkterne er udviklet i forskellige slags materialer og former. Eksempelvis kan det være former som plader, skum eller kugler.

En langsigtet investering

Isolering af hus er en investering og ligesom med så meget andet, er der både billige og dyrere mærker på markedet. Men der er også tale om en langsigtet investering, som du vil få glæde af hver eneste dag, samtidig med at din sundhed, pga. det forbedrede indeklima, vil være dig taknemmelig.

Brændeovn til hygge

Brændeovnen er da hyggelig, når den knitrer og ilden danser lystigt. Den drager både unge og gamle, ja sågar kæledyr nyder at tage en lur foran pejsen.

Men det er nu rarest, hvis du selv kan vælge, hvornår der skal tændes op og ikke fordi du hundefryser.