sillox

Rens og Imprægner dine havefliser og hold dem smukke hele sommeren

En terrasse med havefliser, betonfliser eller en anden type belægningssten er utrolig praktisk, og let at vedligeholde. Læs alt du behøver at vide om fliserensning og imprægnering af fliser her!

Når udendørs fliser er helt nye eller netop blevet renset, er det en god ide at imprægnere dem, da de er ekstra sårbare overfor alger og lignende. Dette gælder både for sten, betonfliser og anden type mineralsk belægning. Med tiden vil dine fliser blive mere porøse, hvilket gør dem mere modtagelige overfor vand, hvilket medfører at deres tørretid forlænges markant. Både alger og flisepest trives bedst under fugtige vilkår er imprægnering derfor essentiel for at holde algevækst nede.

Fliseimprægnering lægger sig som en beskyttende og vandafvisende hinde ovenpå dine fliser, og vil holde dine havefliser beskyttede i fremtiden.

Hvordan griber jeg Fliserensning an?

Tøm terrassen eller det område som du vil rense, så alle møbler og løse genstande er væk. Start med at fjerne alt ukrudt mellem fliserne. Når du renser terrassen kan der let sprøjte sand og skidt op, så du sparer dig selv for en masse rengøring ved at rydde området inden.

Fjern alt ukrudt som måtte sidde mellem fliserne, og fej dem grundigt fri for sand herefter. Det kan godt betale sig at feje grundigt, inden du tager fat i din højtryksrenser.

Rens hele arealet med en højtryksrenser. Det er vigtigt at du væbner dig med tålmodighed og renser hele arealet langsomt og forsigtigt. Sørg for at skylle over engang imellem så du kan være opmærksom på, og der er nogle pletter eller streger som du har misset. Sørg samtidig for at skylle vinduer og mure af løbende – det er nemmere at vaske af, før det tørrer og sætter sig fast. Når du har renset hele arealet, skyller du efter og tjekker endnu engang at du7 ikke har overset noget.

Sådan imprægnerer du dine fliser

Når du har afrenset dine fliser, skal arealet behandles med fliseimprægnering. Det er vigtigt at fliserne er helt tørre, når du imprægnerer dem. Helt friske overflader skal tørre i 3 uger, før imprægneringen påføres.

Når du skal imprægnere dine fliser er det essentielt, at du ved hvilket materiale de er af.  Forskellige typer af natursten kræver forskellig behandling.

Er dine havefliser hverken af marmor, granit eller sandsten, kan du bruge et mere almindeligt allround-produkt som vores Sillox silikoneimprægnering. Denne er velegnet til brosten, mursten, klinker, beton og natursten. Den giver overfladen en vandafvisende egenskab og beskytter mod revner og afskalning. Produktet binder perfekt til overfladen, og forbedrer modstandskraften overfor vejrlig, UV-stråler og snavs. Sillox intensiverer og bevarer farven i den imprægnerede overflade og gør det nemmere at holde den ren. Produktet er desuden miljøvenligt, økologisk og fri for opløsningsmidler.