Guide til hvilken pladevibrator du skal vælge

Ved leje af en pladevibrator til komprimering af en bestemt type underlag inden belægning, er der en række forskellige faktorer, du bør overveje, inden du vælger model. Der er nemlig forskel på pladevibratores vægt og kompressionsdybde, dens form og plademål, motortype og ikke mindst retningsstyring.

 

I samarbejde med Nordjysk Lift går vi i denne artikel igennem hver af disse faktorer, så du kan blive klædt bedre på til at vælge den rigtige pladevibrator til dit fliseprojekt.

Pladevibratorens vægt og kompressionsdybde

Helt grundlæggende er det pladevibratorens vægt og vibrationsstyrke, der har indflydelse på selve komprimeringen af sand og grus eller andre typer underlag. Størrelsen på din pladevibrator bør således afhænge af hvilken belastningsgrad, underlaget og arealet kræver.

 

Til mindre opgaver – som når underlag skal stampes på et gangareal – vil det være tilstrækkeligt at leje en lille pladevibrator. Omvendt skal der en større, tungere og kraftigere maskine til at klare de større opgaver.

Plademål og -form

Det giver måske sig selv, at jo større et plademål maskinen har, jo hurtigere kommer du i mål med din komprimering af arealet. Du sparer også både kræfter og energi, når du vælger en pladevibrator med et bredt plademål.

 

Til gengæld bør du gå efter et mindre plademål, hvis dit projekt kræver en høj grad af præcision. Ligeledes er det en fordel at anvende en rund pladevibrator, hvis du skal komprimere jord omkring søjler eller lignende kurver.

Drivmiddel

En pladevibrator fås med forskellige motortyper, som f.eks. diesel og el. Typisk er der mere kraft forbundet med forbrændingsmotoren, men omvendt er der også miljø- og sundhedsmæssige forhold, der taler for at vælge en maskine på batteri.

Retningsstyring

Sidst, men ikke mindst, bør du gøre op med dig selv, hvor meget fleksibilitet du har brug for, når du lejer en pladevibrator. Alle maskiner er i stand til at køre fremad – men det er ikke alle modeller, der har en bakfunktion.

 

Det kan imidlertid være en stor fordel med en maskine, der kan bakke, når du kaster dig ud i store projekter, hvor et større areal skal stampes grundigt. Det giver en helt anden arbejdsgang og langt bedre manøvreringsmuligheder, når pladevibratoren er udstyret med en sådan funktion.

Professionelle råd og vejledning

Er du stadig i tvivl om, hvilken pladevibrator der bedst egner sig til dit projekt? Så står teamet hos Nordjysk Lift altid klar med gode råd og sparring, så I sammen kan finde frem til den rette model. Hele sortimentet af pladevibratorer kan desuden findes på deres hjemmeside, ligesom det er muligt at kigge forbi til en snak i forretningen i åbningstiden.