Hvorfor er det smart at bygge med fundablokke?

Er du i gang med et byggeprojekt, og er du i tvivl om, hvilke materialer du skal vælge? Så kan det være, du skal vælge at bygge med fundablokke. Fundablokke har enormt mange fordele, og hvis du ikke kender til dem, så gør du det efter at have læst denne artikel.

Hvad er fundablokke?

Det kan også være, du er helt i tvivl om, hvad en fundablok overhovedet er. Det kan være, du kender til sokkelblokke eller støbeblokke? Så er det faktisk det samme som fundablokke! Fundablokke er fremstilles af beton, og så ligner det et stort H. De bruges generelt til at bygge sokler af eller som et fundament til vægge – men der er også nogle, der bruger dem til at bygge møbler af, som giver et råt look i hjemmet!

Holder godt på varmen

Hvis du vælger at bygge dit hus med fundablokke som fundament, så kan du være sikker på, at det er godt isoleret. Du skal naturligvis også have noget rockwool, men i sammenspil fungerer de to materialer fantastisk! Fundablokkene som er fremstillet af beton, holder godt på varmen.

Fremstillet lokalt: Godt for miljøet

En anden fordel ved fundablokke er også, at de er miljøvenlige at bygge af. Beton er nemlig blot fremstilles af de beskedne materialer: Sand, grus, vand og kalk, og det er noget, man kan finde alle steder i verden. Du kan derfor nemt finde fundablokke, der er fremstillet lokalt, og det er derfor ikke noget, der skal fragtes langt. Det er godt for miljøet, fordi det slider på miljøet, hver gang der er noget, som skal fragtes.

Slidstærkt materiale

En tredje fordel ved fundablokke er, at de er fremstillet af et yderst slidstærkt materiale. Du kan derfor vide dig sikker på, at dit byggeprojekt holder i mange år. Beton kan holde til alle former for slid, både fra mennesker og natur, og det er ligeledes godt for miljøet, fordi man så ikke skal finde yderlige produkter, man skal bruge til at vedligeholde ens byggeprojekt.

Fundablokke til møbler

Fundablokke er godt til fundament i større eller mindre byggeprojekter, men du kan også bruge blokkene til at fremstille møbler af. Du kan f.eks. nemt sammensætte en reol – og det er næsten lige så nemt som at bygge med lego! Nysgerrig på fundablokke? Du kan finde dem her: https://fundablok.dk/.