Sådan skifter du betræk på din sofa

Hvis du har en gammel og grim sofa, så kan det være, at du kan give den nyt liv ved at lave en ombetrækning. Men det er ikke sikkert, at det er noget, som du har tidligere erfaring med. Så kan du læse med i denne artikel for at blive klogere på, hvordan du kommer i gang med projektet, så du kan få en smuk sofa til at pryde dit hjem.

 

Du skal starte med at fjerne det gamle betræk

Man lægger ikke bare betræk på betræk, da det ofte kan give et ærgerligt resultat, hvor man måske endda kan se, hvordan det inderste betræk er krøllet under det yderste. Derfor skal du i gang med at fjerne det gamle betræk. Det kan være en sjov opgave, men det kan også være hårdt afhængigt af, hvor godt stoffet er fastgjort på din sofa. Ellers handler det bare om, at du finder noget skarpt – f.eks. en hobbykniv til at rive stoffet op, så du bagefter har mulighed for at hive det af.

 

Du skal have nyt stof

Det er klart, at du også skal have det nye stof, som din sofa efterfølgende skal betrækkes med. Du skal vælge en farve, der passer til din personlige stil og til den resterende del af din indretning. Det kan være, at du skal lede efter noget smukt stof i en butik eller over nettet?

 

Her kan du få hjælp til ombetræking af sofa

Men ombetrækning af en sofa er ikke nemt, og det kan være svært at få et flot resultat. Det kan særligt være svært, hvis man står med en sofa, der har nogle lidt sjove former. Her kan det være smart, at man bestiller nogen til at lave opgaven for én. Det kan du finde mere om på ombetrækning af sofa allerede i dag.

 

Du skal have en hæfter

Men hvis du selv har kastet dig ud i opgaven med at ombetrække din sofa, så skal du have fat i en hæfter, som du kan fastgøre det nye stof med. Du skal naturligvis være forsigtig, når du bruger den, men det er heldigvis ikke noget, der er svært. Kunsten er klart, om man er i stand til at skabe en glat overflade uden buler, så man ender med at få et flot resultat. Det ville være en skam, hvis man ødelagde sin sofa i et forsøg på at ombetrække den.