Tips til at indrette et godt badeværelse

Boligindretning er ikke ligetil. Dét gælder særligt, hvis du bor i byen og som mange af os andre lider af kronisk pladsmangel. For de fleste er badeværelset det sværeste rum at have med at gøre, når det kommer til boligindretning. Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre, for at få plads til dine ting og indrette et fint og funktionelt badeværelse.

Udnyt pladsen

Den bedste måde at indrette et småt badeværelse på er at udnytte pladsen, så godt som du kan. Vil du udnytte hver eneste af rummets begrænsede kvadratmetre, kan du for det første vælge et væghængt toilet. Det væghængte toilets svævende udtryk syner af væsentligt mindre end de gulvmonterede modeller, og selvom løsningen rent prismæssigt er en anelse pebret, kan den bestemt godt betale sig. Du kan med fordel også løfte dine opbevaringsløsninger op fra gulvet og placere dine hylder enten over toilettet eller over dørkarmen.

 

Brug lyse farver

Hvis du har et lille badeværelse, er det essentielt, at du indretter med lyse farver. Lyse farver er en yderst effektiv måde at snyde med rumfornemmelsen på. Et badeværelse, hvor alt er hvidt, kan godt fremstå en smule kedeligt, men du har rig mulighed for at opfriske rummet med et mønstret badeforhæng eller en flot og farverig måtte til gulvet.

 

Montér et stort spejl

Måske er dit badeværelse så småt, at det ikke tillader dig at montere store ting på rummets vægge. Men hvis du har muligheden for det, kan et stort vægspejl være perfekt til det mindre badeværelse. Et stort spejl får rummet til at virke større, fordi både dagslys og kunstigt lys bliver reflekteret i spejlet og skaber en ekstra dimension på badeværelset. Store spejle er både praktiske og moderigtige, og på nettet findes der masser af modeller at vælge imellem.

Fyld godt op med de nødvendige badeværelsesting

Intet badeværelse er komplet uden inventar. Når du har indrettet dit badeværelse, bør du derfor sørge for, at du altid har rigeligt med håndklæder, tandpasta, toiletpapir liggende i badeværelsets skabe og skuffer. Tandtråd er også uundværligt for ethvert badeværelse. Tandtråd minimerer nemlig risikoen for tandgener som for eksempel paradentose. Har du en mistanke om, at du allerede har paradentose, bør du naturligvis finde den rette paradontose behandling. Og mens du venter på din behandling, kan du købe godt ind, så dit badeværelse fremover indbefatter alt, du skal bruge for at kunne passe godt på dine tænder.