Er en robotplæneklipper et miljøvenligt og  smart valg?

Robotplæneklippere har et godt ry for at befinde sig i den dyre ende af plæneklippere, og uden for prisklassen for mange haveejere. Selvom dette rigtig nok tidligere har været sandt, ser den nuværende tilstand dog lidt anderledes ud. Markedet for robotplæneklippere har på de seneste år været drastigt stigende. Dette har medfulgt et smartere design til modellerne, uden at skære ned på ydeevnen og en billigere pris. På trods af en nedadgående tendens i prisen for robotplæneklippere, kan typen stadig ikke helt kategoriseres som billig. Den er altså stadig en del dyre end den traditionelle plæneklipper og har stadig også et begrænset klippeareal. Når man er ude efter den rette plæneklipper, kan det være smart at have størrelsen på ens have i betragtning. For robotplæneklippere er dette især vigtigt, da dette kan spare en, en masse besvær hvis man vælger forkert. Yderligere kan man nemt blive overrasket over hvor billige robotplæneklippere kan vise sig at være, når man kigger i den billige ende af skalaen. Sammenlignet med de traditionelle plæneklippere viser det sig, at de kan koste det samme, hvis ikke mere når man kigger på billige robotplæneklippere. Mens de plæneklippere, der er designet til at klippe store havearealer hurtig, kan ende ud i at koste store summer, kan dem til de lidt mindre haver sagtens lette budgettet en hel del. Til sidst hvis du vil have en billig plæneklipper, er det vigtigt at tænke på hvilke funktioner er nødvendige, og hvilke der ikke behøves i netop din have.

Sådan beskytter du din robotplæneklipper

Robotplæneklippere er generelt en relativ dyr græsslåmaskine, der er designet til at vedligeholde din plæne uden din tilstedeværelse. Man kan derfor desværre være udsat for tyveri i ens have. Mange tænker nok at robotplæneklippere er et nemt offer for have tyveri, men det viser sig at der findes mange funktioner som gør dem meget sikre. Af den grund er robotplæneklipperens mange funktioner både gode til at forebygge tyveri, og sørge for en robust gendannelsesproces hvis den bliver stjålet. Der findes mange robotplæneklipper modeller i Danmark, som fungerer helt optimalt og uden besvær. Gardena Sileno er et typisk valg, der både forsikrer gendannelse og tyveri af din plæneklipper uden besvær.

En af de vigtigste sikkerhedsfunktioner i en robotplæneklipper er, at de alle generelt er udstyret med en pin-kode. En pin kode sørger for at det kun er de autoriserede brugere, der har adgang til at benytte sig af robotplæneklipperen. Pin koden er typisk fire cifre, og kan ændres senere hen hvis dette ønskes. Hvis man indtaster pin koden forkert for mange gange, låser robotplæneklipperen automatisk, og forhindrer yderligere forsøg på brug. Andre robotplæneklipper kommer udstyret med en tidslås, der sørger for at robotplæneklipperen klipper i en uges tid, før den spørger om pin koden.