Giv altanen nyt liv til sommer

Trænger din altan til en kærlig hånd, så få den opdateret så du kan nyde sommeren udenfor i fulde drag. Om du benytter din altan til at dyrke nytteplanter, blomster eller bare til at opholde dig på en solrig sommeraften med en kold drink, så bliver det bare en bedre oplevelse, hvis altanen er pæn, og der er de møbler, der skal til.

Havebænk til altanen

Mange tænker at havebænke hører til i haver. Og det gør de selvfølgelig også. Men alt efter størrelsen på din altan, så kan en eller flere havebænke være en kærkommen opdatering. Der god plads, om I skal være en, to eller flere, og så er der en række forskellige havebænke at vælge imellem.

Stort udvalg af havebænke

Havebænke er ikke bare flotte, de kan også have en række praktiske egenskaber. De kan f.eks. fås med opbevaring eller mulighed for at slå dem sammen. Og der er selvfølgelig også et stort udvalg i størrelser.

Mange designs og stilarter

Du kan få din nye havebænk i lige den stil, som du ønsker dig. Om det er helt minimalistisk uden ryglæn, armlæn og hynde, eller er det smedejern og krummelurer, så kan du få lige den havebænk, som passer til dig og din altan. Havemøbler har også den fordel at hynderne nemt kan skiftes ud, og du derfor kan skifte farver og mønstre lige så tit du har lyst. De fleste havebænke er lavet af træ, og kan fås i alt fra teaktræ til eukalyptus. Men du kan som sagt også få havebænke i f.eks. jern, sten og rattan. Materialet har indflydelse på mere end bare udseende. Det har også betydning for pris, vægt og holdbarhed. Alt sammen faktorer, det kan være godt at have overvejet inden køb. Træ er det som kræver mest vedligehold. Til gengæld kan træmøbler holde i rigtigt mange år, med den rigtige pleje, og træmøbler er forholdsvis billige og lette. Bambus er også et populært materiale. Det er let, holdbart og vejrbestandigt, og har et eksotisk præg. Havebænke af jern er holdbare og kan være rigtigt flotte med en klassisk stil. Jernbænke ligger ofte i den lidt dyrere og tungere ende. Som med alt andet der står ude, så skal havebænke passes på og vedligeholdes. Hvis ikke de tages indendørs om vinteren, kan det være en god ide at overdække dem, og dermed forlænge deres levetid. Og så følge den vedligeholdelsesvejledning, som følger med køb.