Fra let til tungt tag – hvad skal jeg forholde mig til?

Overvejer du at få skiftet dit tag? I så fald er der et par faktorer, du skal forholde dig til, særligt hvis du skifter tagets materialer ud, så vægten bliver ændret. I det tilfælde bør du kontakte en ingeniør, der kan foretage statiske beregninger på ombygningen af dit tag. Du kan finde mere om statiske beregninger af dit tag på dette link: Statiske beregninger tag. Her kan du også finde et uforpligtende tilbud.

Derfor er det vigtigt med statiske beregninger på dit tag

Statiske beregninger er en udregning, der laves over et byggeri, inden det går i gang. En ingeniør udregner hvor stor en belastning, der er på et byggeri, og dermed også hvor meget byggeriet kan tåle. Helt simpelt betyder det, at ingeniøren ved hjælp af disse beregninger kan forudsige, hvor meget vægt et fundament må udsættes for, om en væg kan fjernes, eller om et gulv vil kunne tåle en nyopførelse af en væg. Når du skifter tag på din bolig, ændrer vægten sig på taget og derfor også belastningen på de spær, som skal holde taget oppe. Med statiske beregninger i denne sammenhæng kan Calceku ApS altså udregne, hvor tungt taget må blive og dermed også hvilke materialer, der bør bruges eller om de bærende elementer kan styrkes, hvis du ønsker et bestemt slags tag.

Hvad kan gøre taget tungt?

Der er mange forskellige situationer, hvor taget på din bolig vil blive tungere eller skifte vægtpunkt. Det er altså ikke kun, hvis du skifter taget ud med andre og tungere materialer. Det kan blandt andet også være, hvis du skal lave en kvist eller en karnap, eller hvis du vil installere en hems under taget. Taget vil også få en øget vægt, hvis du ønsker at installere solceller på taget, da sådanne vejer en hel del. I alle tilfælde kan det være en god ide at få foretaget nogle statiske beregninger på dit tag, så du sikrer, at spærene kan holde til den øgede vægt.