Pas godt på din nye bolig

Når du har en flot og moderne bolig, kan du ikke regne med, den automatisk vil holde sig pæn. Du er nødt til at holde dit hus i stand, og det kan være en sur pligt – men det skal gøres. Du kan hyre nogen til at klare jobbet, men du skal alligevel sørge for at de ting, der skal ordnes, bliver ordnet.

Fra tagrenderensning til vedligeholdelse af ydremurerne, her er de ting, du skal gøre ved dit hus. Der er nemlig en del ting man skal tage sig af som husejer.

Tagrenden og taget

Tagrenderensning er ikke sjovt men det er nødvendigt for at holde huset pænt og klar til regn og blæst. Rensning af tagrender kan gå ganske let, hvis du sætter tid af til det og evt. har musik eller radio med. Hvis vejret er godt, kan det blive en helt fornøjelig oplevelse!

Foruden tagrenderensning bør du også holde øje med taget. Alger, mos og andet snavs kan let samle sig her, og det er derfor vigtigt at få rengjort taget med jævne mellemrum. En gang om året skulle dog være rigeligt, medmindre du har et særligt besværligt tag.

Tagrenderensning kan ordnet af en specialist, men det er også nemt nok at gøre selv. Du kan spørge i et byggemarked eller på nettet, og få nogle gode tips og tricks.

Mure og vægge

Husets ydre afspejler det indre, og hvis facaden er ved at smuldre…

Uanset om dit hus er bygget af mursten eller beton, så skal du holde øje med, hvordan det ser ud. Du kan eventuelt sætte en dag om året af til at gennemse og ordne det, der skal ordnes.

Hvis du bor i et træhus, skal huset have olie en gang imellem. Det er faktisk slet ikke så slemt, som det lyder. Det tager ikke forfærdelig lang tid, men skal blot gøres på en dag, hvor træet er tørt.

Medmindre du har planter, der er beregnet til at vokse op ad huset, så sørg for at holde sådanne i skak; de kan nemlig gå ind og ødelægge bygningen, så der kommer huller i væggene og bedre adgang for skadedyr.

Læs altid op på vedligeholdelse af din hustype, når du er boligejer.