Hvornår er det bedst at gå i haven?

Uanset om du elsker eller hader at arbejde i haven og på husets yderside, så er det noget, der forventes af enhver ansvarlig husejer. Fra tagrenderensning til græsslåning, det skal gøres. Men hvornår er det egentlig bedst at tage ud i haven? Det kommer faktisk lidt an på, hvad du skal lave. Her er nogle gode råd til dit havearbejde. Der kan nemlig være smarte tips at hente, hvis man vil gøre havearbejdet lidt nemmere for sig selv.

Havearbejde

Når du skal slå græs eller på anden måde arbejde med planterne i haven, så er det godt at være ude, mens det er tørt. Du kan godt klippe hæk eller ordne planter, selvom det er fugtigt, men du bør aldrig klippe græs, hvis det har regnet: Vandet vil have slået græsset ned, og du vil ikke kunne komme ordentligt til. Desuden vil jorden være for våd til at køre ordentligt.

Når du skal ordne planter i haven, så tag ud, før alting springer rigtigt ud. Hvis du ikke kan komme ordentligt til på grund af blade og løv, er det næsten lige meget.

Hækken kan du ordne når som helst. Vent eventuelt på en række tørre dage, så du ikke bliver gennemblødt eller forkølet.

Blomster er gode at ordne, når jorden er en lille smule fugtig for oven, men tør længere nede. Så er det nemlig nemmest at arbejde med dem!

Tagrenderensning og husets vedligeholdelse

Når det kommer til husets yderside, bør du altid arbejde i tørvejr. Tagrenderensning går bare lettere til, når der ikke er vådt snask, du skal fiske op.

Hvis dit hus skal have olie eller males, er du nødt til at vente på, at du får et par tørre dage. Regn og blæst vil nemlig ødelægge dit arbejde, og så skal du til at gøre det hele igen. Ligesom tagrenderensning skal rensning af fliser helst foregår i tørvejr – her gør det dog ikke så meget, hvis der er faldet eller falder et par dråber.

Som tommelfingerregel er udendørs arbejde tørt arbejde. Du kan gemme hovedrengøring og grundig støvsugning og gulvvask til regnvejr og blæst. Når solen er fremme, er det nemlig tid til at bevæge sig ud, så du kan nyde den, når den kommer igen!